Cool!

Kent u me nog? lk ben Wilma den Haan en nog bezig met uitwerken. De meeste tijd wordt in beslag genomen met het regelen van veel zaken voor mijn nieuwe zonnestudio in de Kerkstraat in Gemert. Van een paar collega’s heb ik al afscheid genomen, want die zie ik niet meer na hun vakantie. Overigens krijg ik veel leuke reacties op de Facebook-pagina. De meesten vinden het ‘cool’, dat ik op mijn 52ste nog met iets nieuws begin.

Middellandse zee
In het vorige stukje heb ik verteld, dat iedere klant een huidanalyse krijgt om te kunnen bepalen welke behandeling voor zijn of haar huid passend is. lk wil benadrukken, dat dit alleen geldt voor personen van 18 jaar en ouder. Net als bij de drankverkoop in de supermarkt kunnen wij vragen om uw ID, want onder de 18 jaar is verantwoord zonnen niet mogelijk. Wij zijn daarvoor aangesloten bij de SVZ (stichting verantwoord zonnen), een branchevereniging voor zonnestudio’s.Daarbij zijn ook fabrikanten en leveranciers van zonne-apparatuur aangesloten. De SVZ verzorgt daarbij opleidingen voor personeel van zonnestudio’s en geeft interne voorlichting. Wist u bijvoorbeeld dat de professionele zonnebanken niet meer dan 0,3 W per vierkante meter huidoppervlak mogen afgeven? Dit is de kracht van de zon op de stranden rondom de Middellandse zee rond het middaguur. Op de website van deze groep (www.svzinfo.nl) is veel informatie te vinden over het onderwerp.

Monumentaal
Inmiddels ligt er laminaat in de hele studio. De buizen voor de aan-en afvoer van lucht zijn aangebracht. De zonnekamers zijn zo goed als klaar. Volgende week begint de schilder al! Aannemer Jan van Vijfeijken van Vijko Lieshout is hard aan het werk om alles op tijd te realiseren. Daarnaast is Jeroen Vlemmings van Vlemmings Elektro & Montage uit Gemert begonnen aan de noodzakelijke aanpassingen van de elektrische bedrading. De groepenkast hangt op zijn plaats. Alles kan direct worden aangesloten als de zonnebanken zijn gearriveerd. De banken verbruiken veel energie en daarom moet alles veilig worden aangesloten. In het monumentale pand moeten daarvoor ingrijpende aanpassingen worden gedaan.Volgende keer zal ik jullie weer berichten over de voortgang.

Related posts

Laat een reactie achter