Door zonnen meer energie

De mens heeft zonlicht nodig om energie op te wekken en ons goed te voelen.

Gedurende de winter worden veel mensen depressief door gebrek aan zonlicht. Als de ogen geen zonlicht “zien”, voorzien van alle gezonde straling  uit de zon, dan zijn onze hersenen niet goed in staat om bepaalde lichaamseigen stoffen aan te maken zoals serotonine.

Dit hormoon wordt ook wel ons gelukshormoon genoemd. Wanneer wij hier een tekort aan hebben, worden we depressief en voelen we ons moe en slecht. Ook is onze nachtrust hier onder invloed van . Onze nachthormoon, melatonine, wordt pas aangemaakt wanneer er overdag voldoende serotonine aangemaakt is.

We slapen minder vast bij te weinig melatonine. Daarnaast is melatonine een belangrijke antioxidant die mede verantwoordelijk voor het herstel van lichaam en huid is. Ook gaat het oxidatie van bijvoorbeeld cholesterol tegen. Meer melatonine betekent dus minder veroudering, beter slapen en de dag energieker en levenslustiger beginnen. Melatonine maken we in onze epifyse.(Lees hier wat de Epifyse doet). Dit gebeurt als als onze ogen meer zonlicht zien, rijk aan UV-licht.

Maar UV-licht doet nog meer…veel meer!

 

Voelt u zich lusteloos of moe?

Blijf er niet langer mee rond lopen en ervaar wat Zonnestudio Gemert en zonlicht voor uw gemoedstoestand kan betekenen!

Related posts

Laat een reactie achter