Huidtype 3 kenmerkt zich door donkerblond tot bruin haar met (donker) bruine ogen. Je huid is iets getint en wordt makkelijk bruin. Je verbrandt minder snel.
Een ander kenmerk van dit huidtype is dat je, na een periode waarin je weinig zonlicht hebt gehad, weer snel een mooie basiskleur krijgt.
Het belang van een gedegen huidanalyse vóór je gebruik gaat maken van een zonnebank is dat je een goede indruk krijgt van je bruiningsmogelijkheden. Lees hierbij ook de risico’s.
Wij starten onze dienstverlening met een gedegen en onderbouwde analyse van het huidtype dat een nieuwe klant heeft. Dat stelt onze medewerkers in staat om een goed advies te geven betreffende zowel het gebruik van een bepaald type zonnebank alsook het gebruik van een passend huidverzorgingsproduct. De uitslag van een analyse varieert van huidtype 1 tot en met 4.

Op basis van de uitslag van de huidanalyse onderscheiden we de volgende huidtypen:
Heb je huidtype 1, dan verbrand je mogelijk snel en wordt je langzaam bruin. Het kenmerkt zich door een zeer lichte huid, sproeten, in combinatie met rood of lichtblond haar en blauwe ogen.
Het verantwoord bruinen is om te voorkomen dat je verbrand. Het is goed om, in voorjaar, je huid te laten wennen aan de zon, daarmee wordt de kans op verbranding verminderd.
Huidtype 1 Zonnestudio Gemert Huidtype 2 Zonnestudio Gemert Huidtype 3 Zonnestudio Gemert Huidtype 4 Zonnestudio Gemert Heb je huidtype 4, dan verbrandt je bijna nooit en wordt je snel bruin. Dit type wordt ook wel het Mediterrane type genoemd. Dit omdat mensen uit subtropische landen en Zuid-Europa dit huidtype hebben.
Kenmerkend zijn donker haar, donkere ogen en een, in basis, getinte huid. Je huid wordt snel bruin en verbrandt zelden tot nooit.
Huidanalyse en huidtype Als je huidtype 2 hebt, verbrandt je minder snel en wordt je iets sneller bruin. Deze mensen hebben vaak een lichte huid met blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Je huid wordt langzaam bruin en hebt kans op verbranden.
Door je huid rustig te laten wennen aan UV-straling krijg je een mooie bruine kleuropbouw zonder te verbranden.
Een geleidelijke kuuropbouw is hierbij erg belangrijk!